Počet položek: 0 0,- CZK

Cavit

Vinařství CAVIT

 

Společnost Cavit je tvořena menšími společnostmi – družstvy, dnes shromažďuje 13 z 15 součastných v Trentinu. Primární funkcí je vybírat, vyrábět, skladovat a poté prodávat nejlepší vína z Trentina. Dnes je značka Cavit synonymem pro kvalitu, zachováváním tradic vedle oenologických a technických objevů a inovací. Reprezentuje snahu celého regionu uchovat a propagovat to nejlepší ze zdejšího vinařství.

Cavit produkuje 70% celé roční produkce vín v Trentinu (na přibližně 7.000 hektarech vinic). Je to druhý největší producent vín a šumivých vín v Itálii, 70% produkce exportuje (především USA, Kanada, Německo, severní Evropa, Anglie...). Vlastní osvědčení o kvalitě UNI EU ISO 9002.

Region Trentino – Alto Adige

Trentino-Alto Adige , známé také pod názvem Sudtirol , ohraničuje Lombardie na západě, Veneto na jihu a Švýcarsko a Rakousko na severu. Hlavní město Trentina ( italsky hovořícího) je Trento a hlavním městem Alto-Adige (převážně německy hovořícího) je Bolzano. Tento kraj rozděluje na dvě části řeka Adige, která je jednou z nejdelších řek v Itálii. Sever má téměř kontinentální podnebí, zatímco jih má mnohem teplejší a mírnější klima. Trentino-Alto Adige je jakousi přechodovou zemí mezi severně ležícím Rakouskem a jižní Itálií. Německé vlivy nalezneme často i v německém způsobu psaní místních jmen a názvů vín. Rovněž odrůdy révy vinné mají dva názvy.

Vína

Na vinohradech ležících vysoko na úpatí hor nebo dokonce v horách převládá bílé víno. Díky velkým rozdílům denních a nočních teplot v období sklizně získává toto víno silnou a aromatickou vůni. Rovněž červené víno, většinou z o něco jižněji položeného Trentina, má osobitý šarm.

Většina vinohradů leží na svazích údolí Adige, Cembra, Lagarina nebo Meren nad jezerem Garda. Jedinou vyjímkou je údolí Rotaliana, kde vinohrady leží přímo v údolí. Typickým obrázkem v Trentinu jsou obrovské pergoly, zde nazývané trellis, podle nichž rostou keře vinné révy. Vinaři se starají o to, aby odnože rostly vysoko do výšky, a tím na nich vyrostlo méně listí, a hrozny tak mohly optimálně využívat slunce.

V Trentinu se většina vín vyrábí pouze z jedné odrůdy. Z bílých vín je nejpopulárnější odrůda Chardonnay ( 50% bílých odrůd, 15% celkové produkce) , která se používá pro výrobu Chardonnay Trentino DOC a vynikajícího Spumante Trentino classico. Z červených vín to je Merlot,Cabernet Sauvignon a Teroldego rotaliano.

Výrobce: Řadit podle: Položek na stranu:
ALTEMASI  BRUT DOC
DOC Brut
ks
Cena s DPH320,- CZK
Chardonnay DOC 2021 Trentino TERAZZE DELLA LUNA
Trentino DOC 2017 Mastri Vernacoli
ks
Cena s DPH190,- CZK
Chardonnay Terrazze della Luna DOC 2019
Terrazze della Luna DOC 2019
ks
Cena s DPH190,- CZK
MARZEMINO ´BOTTEGA VINAI´ Trentino DOC 2011
´BOTTEGA VINAI´ Trentino DOC 2011
ks
Cena s DPH270,- CZK
Merlot Trentino DOC 2019 Mastri Vernacoli
Trentino DOC 2017 Mastri Vernacoli
ks
Cena s DPH190,- CZK
MÜLLER THURGAU Trentino DOC 2017 Mastri Vernacoli
Trentino DOC 2017 Mastri Vernacoli
ks
Cena s DPH190,- CZK
Müller Thurgau Terrazze della Luna DOC
Terrazze della Luna DOC
ks
Cena s DPH190,- CZK
PINOT NERO ´BOTTEGA VINAI´ Trentino DOC 2017
´BOTTEGA VINAI´ Trentino DOC 2017
ks
Cena s DPH270,- CZK
Cavit Lunetta Prosecco
Lunetta Cavit
ks
Cena s DPH220,- CZK
Prosecco Lunetta Rose
Lunetta Rose
ks
Cena s DPH220,- CZK
QUATTRO VICARIATI Rosso DOC 2015
Rosso DOC 2015
ks
Cena s DPH385,- CZK
SAUVIGNON BLANC ´BOTTEGA VINAI´ Trentino DOC
´BOTTEGA VINAI´ Trentino DOC
ks
Cena s DPH270,- CZK
SAUVIGNON BLANC Trentino DOC 2019 Mastri Vernacoli
Trentino DOC 2019 Mastri Vernacoli
ks
Cena s DPH190,- CZK
Traminer ´TDL´ Trentino DOC 2021
´BOTTEGA VINAI´ Trentino DOC 2013
ks
Cena s DPH190,- CZK
Potvrzení zletilosti

ZÁKAZ PRODEJE ALKOHOLICKÝCH NÁPOJŮ OSOBÁM MLADŠÍM 18 LET

Vstupem na stránky potvrzuji, že jsem starší 18 let.

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.   Další informace