Počet položek: 0 0,- CZK

VINAŘSTVÍ DANTE RIVETTI

V tomto článku vám představíme vinařství Dante Rivetti ze severní Itálie.

 

Malebné rodinné vinařství se nachází v severní části Itálie, v Piemontu, mezi Turínem a Janovem v Nieve (Barbarecso DOCG). Na konci 19 století zakoupil Giuseppe Rivetti "Pinin" tři statky pro své tři děti. O století později, přesněji v roce 1979, inicioval jeho vnuk Dante pěstování, stáčení a prodávání vína pod jeho jménem. S pomocí své ženy Luciany pokračuje v pradědečkových stopách, postupně rozšiřuje statky až na současných 42 hektarů vinic. K vinařství patří i rozlehlé sklepy a příjemně zařízená degustační místnost.
 
První statek se jmenuje CASCINA RIVETTI - "RIVETTI", pěstují se zde odrůdy Nebbiolo, Barbera, Dolcetto, Arneis a Chardonnay. Vinice se rozkládají na ploše 8ha.
 
Druhý statek “BRICCO DI NEIVE"se nachází v osadě Bricco, spadající pod Neive. Vinice se rozprostírají na svazích známých jako Boschi a mají 24ha. Zde se pěstují odrůdy Nebbiolo a Barbera ( již od roku 1950) a dále Moscato a Dolcetto.
 
Ostatní vinice se nacházejí v dalších lokalitách - Costigliole d’Asti a Valdivilla. Pěstuje se zde Moscato d’Asti, Chardonnay a Pinot Nero a celkem mají 7,2ha.

 

VINAŘSTVÍ DANTE RIVETTI - 2077346 -
VINAŘSTVÍ DANTE RIVETTI - 2077348 -
VINAŘSTVÍ DANTE RIVETTI - 2077787 -
VINAŘSTVÍ DANTE RIVETTI - 2077788 -
VINAŘSTVÍ DANTE RIVETTI - 2077789 -
Potvrzení zletilosti

ZÁKAZ PRODEJE ALKOHOLICKÝCH NÁPOJŮ OSOBÁM MLADŠÍM 18 LET

Vstupem na stránky potvrzuji, že jsem starší 18 let.

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.   Další informace