Vinařství CARPINETO bylo založeno v roce 1967, kdy se Giovanni C. Sacchet a Antonio M. Zaccheo rozhodli produkovat v oblasti Chianti červená vína světové kvality. Bylo to výrazné odchýlení od trhu, kde většina Chianti byla produkována jako obyčejné víno.
Carpinetští vizionáři věděli o nevyužitém potenciálu Toskánska produkovat opravdu velká vína. Zavedli moderní vinařské technologie, které výrazně překonaly tehdejší standardy kvality. Pod jejich vedením získalo CARPINETO mezinárodní reputaci.
Rodiny Sacchet a Zaccheo dnes stále hrdě spolupracují na správě 5 statků na téměř 500 hektarech půdy, které jsou všechny udržitelně obhospodařovány a vyráběny v uhlíkově neutrálních vinařstvích. Vína jsou veganská a vyrábí je hlavní vinařka Caterina Sacchet a její schopný personál.
Mezi mnoha oceněními vinařství, které zahrnuje více než sto 90+ skóre z různých publikací, byl Giancarlo Sacchet oceněn trofejí pro nejlepšího vinaře světa na IWSC v Londýně v roce 1994, prvním Italem, který získal toto prestižní ocenění. V roce 1998 získalo Carpineto vůbec první 100 nejlepších vín roku od Wine Spectator za Farnito Cabernet Sauvignon. Carpineto od té doby ozdobilo tento roční seznam při 3 dalších samostatných příležitostech.
Červená vína jsou známa díky jedinečné intenzitě a pro jejich schopnost dlouhodobého zrání. Riserva zraje o 6 - 12 měsíců déle než vyžadují DOCG pravidla. Produktová řada obsahuje vína od nejprestižnější Toskánské DOCG apelace až po různá specifická vína velké struktury.
Různé statky sahají od západního pobřeží Maremmy, přes srdce Chianti Classico, a také vážená označení Montepulciano a Montalcino. Více než 95% produkce Carpineto je červené víno, z nichž většinu tvoří vína, která stárnou 3 a více let, než se dostanou na prodejní trh, přičemž aktuální čísla se ročně prodají přes 3 miliony lahví vína. Vinařství získává velké množství ocenění na mezinárodních i domácích výstavách a soutěžích.